وقتی در مورد اتصالات اینترنتی صحبت می‌کنیم، از روتر به عنوان یک قطعه اساسی در فعالیت‌های روزمره خود یاد می‌کنیم. روتر یک دستگاه اساسی است که به ما امکان می‌دهد از شبکه به دو صورت سیمی و بی سیم استفاده کنیم. حال، اگر نحوه اتصالات فعلی را در نظر بگیریم، اکثر آن‌ها از طریق وای فای هستند. ما طیف وسیعی از امکانات را با چندین دستگاه تلفن همراه در اختیار داریم. از این نظر، مهم است که روتر را در شرایط خوبی نگه داریم، قطعات به درستی کار کنند و با مشکلاتی که بر سرعت و یا کیفیت تأثیر می‌گذارند، مواجه نشوند. در این مقاله قصد داریم در مورد تفاوت آنتن خارجی (External) و داخلی (Internal) روتر صحبت کنیم.

 

آنتن‌های اکسترنال و اینترنال روتر

همان‌طور که گفته شد، امروزه شبکه‌های بی سیم بسیار مهم‌تر از چند سال پیش هستند. در گذشته، گشت و گذار در اینترنت با رایانه‌ای صورت می‌گرفت که با کابل به روتر متصل می‌شد. در حال حاضر رایج است که به وسیله اتصال از طریق تلفن همراه، استفاده از تبلت، لپ تاپ و طیف گسترده‌ای از دستگاه‌هایی که ما به عنوان اینترنت اشیا می‌شناسیم، به اینترنت دسترسی داشته باشیم.

حال، برای اینکه همه این فناوری‌ها به درستی کار کنند، برای اینکه پوشش بی سیم کافی باشد، داشتن یک روتر خوب مهم است. در پایان، وجود یک روتر خوب باعث ایجاد تفادت کیفیت هنگام استفاده از اینترنت می‌شود، زیرا ممکن است یک روتر بدون سیم، دسترسی کم‌تر و یا بیشتری داشته باشد و ثبات و کیفیت بیشتر و یا کم‌تری را ارائه دهد.

آنتن‌های روتر در این زمینه بسیار مهم هستند. با این حال، باید بین آنتن‌های اکسترنال و اینترنال تفاوت قائل شد. برخی از روترها ممکن است فقط آنتن اینترنال داشته باشند، برخی دیگر ممکن است هر دو را دارا باشند. بیایید ببینیم که این آنتن‌ها چه تفاوت‌هایی با هم دارند و چه زمانی بهتر است از هر کدام آن‌ها استفاده کنیم.

آنتن‌های اینترنال روتر

اول از همه، ما قصد داریم تا مزایا و جنبه‌های برجسته‌ای را که باید درباره آنتن‌های اینترنال یک روتر بدانید، توضیح دهیم. همان‌طور که می‌توانید تصور کنید، این آنتن‌هاداخل دستگاه هستند و از نظر فیزیکی قابل مشاهده نیستند.

این مسئله به این معنی نیست که کیفیت اتصال در این آنتن‌ها بدتر است. در واقع، روترهای زیادی وجود دارند که دارای آنتن اینترنال هستند، مانند اکثر دستگاه‌های امروزی (رایانه شخصی، تبلت، موبایل و ). اینکه تجهیزاتی که نام بردیم آنتن‌هایی دارند که قابل رویت نیستند، مسئله‌ای عادی است.

به علاوه، یکی از مزیت‌های اصلی قابل مشاهده نبودن آنتن‌ها این است که سیگنال به صورت کروی جریان می‌یابد. یعنی روتر سیگنال را در همه جا به طور مساوی توزیع می‌کند و لازم نیست ما نگران جهت دهی آنتن باشیم تا از رسیدن بهتر سیگنال اطمینان حاصل کنیم.

می‌توان گفت که آنتن‌های اینترنال پوشش کامل‌تری را ارائه می‌دهند، و برای استفاده در خانه و یا محل‌هایی که قرار است از هر نقطهای در آن‌ها به روتر متصل شویم (فضاهای داخلی) مناسب‌تر هستند.

آنتن‌های اکسترنال روتر

از طرف دیگر، ما گزینه آنتن‌های اکسترنال روی روتر را داریم. همان‌طور که اشاره شد، برخی روترها حتی ممکن است هر دو گزینه را داشته باشند. آنتن‌های اکسترنال برای ارسال سیگنال به نقاطی با فاصله بیشتر از روتر بهتر هستند. بنابراین روتری که دارای این آنتن‌ها است ظرفیت بیشتری در این زمینه خواهد داشت.

آنتن‌های اکسترنال نیز می‌توانند جهت دهی شوند. ما می‌توانیم آن‌ها را به نحوی که دوست داریم جا به جا کنیم و تا بتوانیم از یک مکان خاص بهتر به روتر وصل شویم. این قابلیت اجازه می‌دهد تا کیفیت را در جهتی که امواج وای فای منتشر می‌شوند به دست آوریم.

البته باید در نظر داشت که این بهبود کیفیت در قسمتی که آنتن دهی دارد وجود خواهد داشت و در بقیه موارد کیفیت پایین‌تری خواهیم داشت. در آنت‍ن‌های اکسترنال، ما آن «کره» را که در بخش آنتن‌های اینترنال به آن اشاره کردیم، نداریم.

از طرفی لازم به ذکر است که از نظر توان انتقال تفاوتی میان آنتن‌های اینترنال و اکسترنال وجود ندارد. از این نظر، هر دو آنتن یکسان عمل خواهند کرد.

به طور خلاصه، همانطور که توضیح داده شد، تفاوت‌های مهمی بین آنتن‌های اکسترنال و اینترنال یک روتر وجود دارد. هر نوع آنتن ممکن است در شرایطی خاص بهتر باشد؛ اگرچه برای استفاده معمولی، مثلا در یک خانه، تفاوت‌ها کمی قابل توجه است.

امیدواریم که این مطلب برای شما مفید و آموزنده بوده باشد.